top of page

Dünya Kudüs Günü Basın Bildirisi

Güncelleme tarihi: 22 Nis

Bugün Aksa Tufanı’nın 177. Günü. Yaklaşık 80 yıldır temel insani haklarından katliam ve zorbalıkla mahrum bırakılmış olan Filistin halkının, gaspedilen haklarına sahip çıkmak için başlattığı ve dünya tarihini tartışmasız bir biçimde değiştirmiş olan Aksa Tufanı Operasyonu’nu desteklemek için burada toplanmış bulunuyoruz.


Değerli arkadaşlar, kardeşler, vatandaşlar. Biz Anadolumuzun Kurtuluş mücadelesinde, Çanakkale harbinden tutun Sarıkamış'a kadar can vermiş kimselerin diğer ülkeler nezdinde terörist ilan edilmesine muhalalifiz. Ve aynı şekilde vatanı için savaşan Hamas’ın terörist ilan edilmesine karşı olduğumuzu hep bir ağızdan bildiriyoruz.

Vatanı için savaşanı desteklemek için burada toplanmış bulunuyoruz.

Dünyanın en doğusundan batısına kadar.


Slogan:

HAMAS’A SELAM DİRENİŞ’E DEVAM!


Biz; Türk, Kürt, Arap, Acem ayırt etmeden, her milletten mesubu olan ve her milletin kendi topraklarındaki tüm haklarını sonuna kadar kullanmasını savunan; batılı şirketleri ülkelerinden def etmeye odaklanan İran, Yemen, Irak, Filistin ve Afrika’daki özgür hükümet ve halkların Direniş Cephesi adı altında, Batı sömürüsüne karşı el ele vermiş olduğunu sizlere izah etmeye çalışıyoruz.

Bu gönül birliğinin basit sloganlardan ibaret olmadığını, savunma teçhizatı desteği ve ekonomik işbirliklerine kadar bölgelerimizdeki İsrail, Amerika, İngiltere ve Fransız şirketlerin kaynaklarımızı sömürüyor olduğu gerçeğini de bizlere göstermeye çalıştığına şahit oluyoruz.

Bu batılı şirketler bizden gibi gözüküp aslında bizi yalnızca Pazar olarak kullanmak için hayatta tuttukları devasa çiftlikler olarak görmektedirler.

Bayrağımız bizim, devletimiz bizim, dilimiz ve kültürümüz de bize ait olsa, pazarımız bize ait değilse kaybetmeye mahkum olmaya devam edeceğiz.


Slogan:

İŞBİRLİKÇİ SERMEYE YIKILACAKTIR


Tüm bunlarla birlikte bu mukaddes operasyonu başlatan ve Filistin halkının yasal temsilcisi Hamas’ı ve ülkedeki diğer direniş kuvvetleriyle birlikte başımızın tacı Lübnan Hizbullah’ını, uluslararası alanda İsrail ve müttefiklerini köşeye sıkıştıran Yemen Ulusal Kurtulluş Hükümetini,(yani  Ensarulllah’ı) ta devriminden önce Filistin’i desteklemek için varı yoğunu ortaya koyan Ruhullah Humeyni önderliğinde kurulan İran İslam Cumhuriyeti’ni ve bu değerler üzere müttefikleşmiş ülke ve özgür kuvvetlerin ortak adı olan Direniş Cephesini desteklemekle iftihar ediniyoruz.


Slogan:

DİRENİŞ EKSENİ ONURUMUZDUR


Kafa kesen, çocuk öldüren, bedenleri yakan, konutları un-ufak eden ve masum kadınların kol ile bacaklarını sağa sola uçuran korkunç katliamların sahibi İsrail, ABD ve İngiltere üçlüsünün gerçek yüzünü ortaya çıkaran mukaddes Filistin’in, mukaddes devrimcilerini bugüne kadar maddi-manevi destekleyen, açıktan tek temas ve iletişimi sağlamayı sürdüren İran İslam Cumhuriyet’inin sizlere, bizlere, vatanımıza ve insanlarımıza bir tehtitmiş gibi gösterilmeye çalışıldığına dikkat çekiyoruz.

Nitekim, yıllarca Filistin’e desteği unutmuş ancak Aksa Tufanı’ndan sonra destek vermeyi hatırlamış olan kimi şahıs, kurum ve karakterler; söz konusu operasyonun tek ve daimi destekçisi İran olunca mezhepçilik yoluna başvurmuş.

Hamas’ı övdüğü kadar İran’a sövmüş, İran’ı Şii-Rafizi olamakla itham etmiştir.

Öyleki bu kıskançlık ateşi sonucu Aksa Tufanı’ndan bu yana İran ve Şii tanımlarını kötüleyen propoganda üretimlerinin sayısı yaklaşık 3 katına çıkmıştır.

Bu işe verilen emek fonlarla desteklenmiş, bu hususta yapay dernekler kurulmuş, belgesel ve konuşmalar hızla icra edilmeye başlanmıştır.

Nitekim bu idraksızlığın sebebi olarak İran’lı Şii’ler Süüni katleden teröristler olarak anlatılırken Filsitin’in mücahitleri Hamas ve İslam Cihad’ın mensupları ise bu iftiralara aldırış dahi etmemiş ve şu cümleyi tekrar etmekten çekinmemişlerdir:

İran, Filistin davasının en önde gelen savunucusudur!


Slogan:

İRAN’A SELAM DİRENİŞ’E DEVAM


Ülkemize bazı mezhepçi kimseler tarafından katil olarak gösterilmeye çalışılan Şii-Alevi İran’ın onur ve gururunu Sünni Hamas severek korumuş ve meselenin Şii-Sünni olmak değil, meselenin ABD-Israil ve ingiltere üçlüsüne karşı olup olmamak olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Şimdi halen Şii neden hak değildir, Aleviler neden kafirdir diye videolar çeken kimselere son sözümüz şu, “Direniş bu sokak kavgasının çok ötesindedir.”


SLOGAN:

DİRENİŞ EKSENİ ONURUMUZDUR 


Filistin’i 40 yıldan fazla bir süredir tünelleriyle, devrim muhafızlarıyla, Süleymani gibi komutanlarla bölgede destekleyen, oeprasyonlarda general kadrosuyla her daim bölgede yer alan ve bunu Filistin Direnişinin övünerek kamuoyuyla paylaştığı İran'ın Ehli beyt düşüncesini yok edebilmek, Hamas’ı ezmekten geçmektedir.

 Bakın görün. Bu kimseler, İran’ı kötülemek için Hamas’ı Sünnilikten aforoz etmeye de kalkışacaklar. Unutmayın bu sözümüzü.

----

Gelelim bugüne. Bugün Dünya kudüs Günü’dür. Kimse bilmese de biz demiş olalım. Bugün, İran İslam Cumhuriyeti’nin kurucusu, aynı zamanda 12 İmamların bizlere miras olarak bıraktığı Velayet Üniversitesinin fahri doçenti rahmetli İmam Humeyni’nin bir mirasıdır. 1982 yılında her Ramazan’ın son Cuma’sını Dünya Kudüs Günü olarak ilan etmiş ve dünyada büyük bir yankı uyandırmıştır.

 

Geçtiğimiz hafta devlet başkanı protokolünde Hamas ve İslami Cihad liderlerini karşılayan tek devletten bahsediyoruz. İran’dan…

Bugün kimse bizi, İran’ın başarılarını haykırdığımız için İrancı ve mezhepçi ilan etmesin. Kimse kusura bakmasın. İran’sız bir direniş, İran’sız bir Aksa Tufanı ve İran’sız bir Kudüs Ekseni’nden bahsedemeyiz.

Buradan sesleniyoruz. Ey halkımız, artık Kur’an’ın emrine uyalım ve “bölük pörçük olmayın, hepiniz Allah’ın ipine sarılın” ayeti gereğince Siyonist düşmana karşı bir araya gelelim.

Gelin mezhep savaşlarını, bu mahalle kavgalarını, bizi birbirimize kırdırmak isteyen kimseleri umursamadan ilerleyelim. Biz burada şii-sünni-alevi-solu-sağı ortadan kaldıracak büyük birlikteliğin mesajını verelim.

Kudüs Ekseni, Direniş Cephesi ve mayamızda yer edinmiş olan Ehi beyt öğretileri önderliğinde ayrılıkları bitirelim.


SLOGAN:

VELAYET DAVAMIZ TEKFİRCİYE KARŞIYIZ


Ehli sünnet’in en büyük mezhebinin kurucu İmam Hanefi, 20 bin kişinin karşısında yapmış olduğu bir konuşmada İmam Ali’den naklen şu sözleri dile getirmişti.

“Dünya, yavru devenin annesine dönüşü gibi biz Ehli beyt’e geri dönecektir”

Bu sözün sahibi İmam Ali’dir. Ve bunu 20 bin kişinin karşısında haykıran Sünni İmam Hanefi’dir.

İmam Maliği, İmam Şafisi.. bu kimseler 12 İmamlara sonsuz saygı gösterir, ilimlerinden istifade ederlerdiler.

Bu kimseler şii-sünni ayrılığını baştan çözmüş kimselerdiler. Ne şii ne sünni, Ehli beyttir bizi bir eden.

Fahri Kainat Hazeti Muhammed’in son veda hutbesine uyalım. "Ehlibeyt ve Kur’an 2 emanetimdir ve ikisi de kıyamet gününe kadar asla birbirinden ayrılmayacaktır." hadisine uyalım.

Allah’ın ayetine ve emrine uyarlım.


Bismillahirrahmanırrahim.  “De ki, sizden Ehli beytimi sevmenizden başka bir şey beklemiyorum”  Şura 23. Ayet


Mezhepleri, ayrışmaları, kavgaları, kalp kırmayı bir kenara bırakmazsak, Filistin'e destek değil köstek oluruz.


Slogan:

SİYONİZME KARŞI OMUZ OMUZA


İsrail’in ABD’den ayrı olmadığını anlamamız gerekli. enerji harcayan boş mitingelere katılmanın bir anlamı olmadığını, ABD ile anlaşanın zaten İsrail’le anlaşmış olduğunu, AKP hükümeti ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir türlü vazgeçmeden yapmaya devam ettiği bu korkunç hatanın bizleri çok kötü sonuçlara maruz bırakacağını söylüyoruz.


İsrail’in sadece Filistin’e değil, Türkiye’ye, Irak’a, İran’a hatta Azerbaycan’dan Pakistan’a kadar büyük bir tehtid olduğunu görmemiz gereklidir.

Vakit artık harekete geçme vaktidir. Vakit sadece meydanlarda slogan atmak değil, yaşam tarzımızı İsrail’den ve destekçilerinden beri tutma vaktidir.

Uzak durun İsrail’le oturanla. Netanyahu’nun kravat şakasına kanandan, ticareti sonlandırmak yerine binbir türlü bahaneye sığınandan.


SLOGAN:

DUR DE, DUR DE, TİCARET'E DUR DE!


Hayber’i hatırlayın. Ali’nin Zülfikar darbesini, İsrail’in bitişine hazırlanın ve asla şüphe etmeyin. İsrail içten içe yok olacak ve o yok olduğunda sadece samimiyetle çaba gösteren insanların alnı ak olacaktır.


Birilerinin isminin AK olması onların alnını AK etmiyor.


SLOGAN:

KATİL İSRAİL İŞBİRLİKÇİ ABD


Vakit ekonomik düzenimizi millileştirme vaktidir. Hükümete çağrımız İsrail’le ticaretin sonlanmasından ibaret değildir. Türk ismi almış ancak menşei İsrail olan firmalarının hepsinin kapatılmasını talep ediyoruz.

Ülkemizde bizden gibi gözüken Nestle ve Cococola gibi firmaların her Ramazanda bizim kültürümüzü bize satan reklam filmlerini izlemekten midemizin bulandığını izah etmeye çalışıyoruz.

Mesele Filsitin topraklarından ibaret değil, İsrail’in gözü üzerimizdedir. İsrail’in hedefinde Türkiye de vardır.


Tamamen yerli firmalara, üretimlere ve birinci sınıf mallarımızın İngiltere’ye değil ilk olarak kendi pazarımıza kazandırılmasını talep ediyoruz.

Deformasyonla mücadele merkezini, ülkemizdeki ABD ve İsrail ortaklığındaki şirketleri ortaya çıkarmaya davet ediyoruz. Ticaret, İsrail yok olduğunda duracak elbet, ancak bebek katili Siyonistler hayatta kalmak için bizim topraklarımızı yurt edinmek üzere harekete geçmeye başlayacaklar.

Güneydoğu Anadolu Projesi’ni araştırın, bakın o projenin ne kadarı bize ve ne kadarı İsrail’in hedefindeki “vaad edilmiş toprakaların” işine yarıyor?

Yediğimiz yiyeceklerden giydiğimiz kıyafetlere bakın, ne kadarı yerli ve ne kadarı Siyonist hissedarlar tarafından pazarlarımızda yer ediniyor?


Slogan:

İŞGALE SON VER TİCARETİ KES


Bugünün düşmanını dile getirmekten korkarsak yarınki çocuklarımızdan, geleceğimizden ne beklentimiz olabilir?

Önce fikirlerinizi özgürleştirin, herşeyi size “hamas- İsrail” savaşı olarak lansetmeye çalışan haber ajanslarından kurtulun ve bunun hak-batıl savaşı olduğunu haykıran kimselere kulak açın.

Size olayı değil, çözümü getirene bakın.

Burada bulunan herkes direniş cephesinin sosyal mecralarına dahil olsun. Haberdar olsun. hizmette bulunsun. Harekete geçsin.

Gelecek Dünya Kudüs Günü'ne kadar Filistin'de katledilen ve o güne dek artacak olan her şeyit sayısına ülkemizdeki bazı yerel şirketlerin ortak olduğuna şüpheniz olmasın.

Bunu sonlandırmak için samimi çalışmalar ortaya koymak, akademik çözümler sunan ve karşılıksız hareket ve haykırışlarda bulunan kimselerin sayısı ne kadar da azdır.

Emin olunuz ki, çaba için oldukça fazla alan, ekilecek büyük bir arazi ve o arazi içinde temizlenmesi gereken yüzlerce çakıl taşı mevcuttur.

Umut her zaman vardır. Umut olmasaydı Aksa Tufanı olmazdı.


SLOGAN:

DİRENE DİRENE ÖZGÜR FİLİSTİN


Dünya’nın şahitlik etmesini istemeseler de, Direnişin arkasındaki mukaddes Erbain yürüyüşünü, Kerbela’yı, İmam Hüseyin’in mazlumiyetini şiar edinmiş milyonları saklayamadılar.

Her sene bir araya toplanan 30 milyon insanın sadece İmam Hüseyin’in sevgisiyle Kerbela’da toplanmasını engelleyemediler.

Erbain manevi, Direniş de askeri umut ve zaferimizdir.

Teoride altın harflerle yazılan Ehlibeyt ve Velayet öğretisi bugün pratikte Filistin Ekseni çevresinde temiz vicdanları toplamaktadır.

Direnişin mimarına, Ruhullah Humeyni’ye, birliğe ve barışa yönelik çalışan Direniş Eksenine, Yemen’e, Kudüs’e selam olsun!

Hamas, İslam-i Cihad, Yemen hükümeti, Lübnan ve Irak Hizbullah’ları. Sizlerleyiz ve sizinle kalmaya devam edeceğiz.

Kerbela’dan Çanakkale’ye, Filistin’den Lübnan’a, Irak’tan Yemen’deki şehitlerine bin selam olsun!

Her namazın sonunda dediğimiz gibi. “Selam olsun bize ve ibadeti salih olanlara. Selam olsun sizlere”

bu gözleri kör eden İsrail propogandasına karşı hareket eden herkese selam olsun”

Gelecek Dünya Kudüs Günü'nde İsrail'in topyekün yerlebir olduğunu görmeyi Allah hepimize nasip etsin

ve İsrail'le karşıyken ABD ile oturan her parti her kurum ve her şahsa muhtaç olmaktan beri etsin bizleri inşallah.

 

SLOGAN:

NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN



bottom of page